Samadoon Info.
Samadoon er en Somalisk frivillig organisasjon. Samadoon betyr velvilje på somalisk. Samadoon ble stiftet i norges hovedstad Oslo i slutten av 2005.
Postboks 9053 Grønland
0133 OSLO
www.samadoon.com
Tel:00 47 97461960
                  98606957
samadoon@samadoon.com
Inntresant artikler.
Her skal vi skrive artikler som vi tror kan være nyttig til våre lesere.
Gode forbilder.
Mediene sier bare negative ting om somalierne. Samadoon bestemte seg for å lage noen innslag fra somaliere som har jobbet hardt og gjort suksess i Norge, som kan også være gode forbilder for andre Somaliere.
Diktere og forfattere.
Her skal vi skrive noe av hva våre forfattere og diktere skrev.
Bor du i Oslo eller i nærheten?.
Trenger Har du bryllup, bursdag eller lignende og trenger noen som kan ta gode bilder en god film for deg?
Trenger du hjelp til din datamaskin?
Trenger du rørlegger hjelp?
Har du problemmer med strømmen din?
Har du bryllup og trenger noen som kan lage gode mat for deg?
Kontakt oss på:
Tel: 97461960 kibirdiid@samadoon.com
Her kommer litt av samadoons aktiviteter i bilder: SAMADOON.com

SOMALIA Somalia. ............................ NORWAY Norge.

Klikk her for å lese siden på Somalisk

Hva er nytt !

Hva ble gjort !

Samadoon (Somalisk Velvilje Org.)

Samadoon er en somalisk frivillig organisasjon som ble stiftet i norges hovedstad Oslo, i slutten av 2005, og ble registrert som organisasjon i begynnelsen av 2006. Samadoon skal hjelpe somaliere blant annet med jobb og utdanning. Dette er vårt viktigste formål. Barn, ungdommer, kvinner, musikere, forfattere, artister, akademikere og andre er medlemmer i Samadoon. Vi skal samarbeide og vil hjelpe andre somaliere. Samadoon har utvidet sine aktiviteter med å samarbeide med andre somaliske organisasjoner som befinner seg i Somalia. Alle som vil være med, vite mer om oss eller har noe å tilby så ikke nøl med å ta kontakt med oss.
Samadoon
Postboks 9053 Grønland
0133 OSLO
Tel:00 47 97461960/98606957
E-mail: samadoon@samadoon.com
Samadoon har mange aktiviteter, og dere kan lese litt om hvert nedenfor:


Jobb

Et av Samadoons hovedmål var å hjelpe somaliere med jobb. Vi ble ikke fornøyde med det resultatet vi fikk. Bortsett fra til noen få, kunne vi ikke finne jobb for mange. Mange arbeidsgivere er skeptiske til somaliere kanskje pga det negative mediene skriver om oss. Vi kjenner mange somaliere som har lyst til å jobbe som ikke har jobb. De får ikke en eneste sjanse heller. Derfor stiftet vi et renholdsfirma. Om vi får oppdrag så blir det mange somaliere som vil delta i arbeidslivet med glede. Både kvinner og ungdommer vil delta aktivt.


Radio Samadoon

Radio Samadoon kommer på lufta en gang i uka.
(FM 99,3). Vi sender forskjellige programmer som vi tror kan være inntresant for våre lyttere. På Lørdags kvelder
Kl. 20:00 - 21:00
er vi på lufta, og dere kan høre oss direkte på nettet ved å trykke på denne linken radio samadoon
E-mail: radio@samadoon.com
Tel: 00-47-97461960


Lekse hjelp

Samadoon visste at mange barn ikke får den hjelpen de egentlig skulle få hjemmefra. Derfor satt vi stor vekt på barna og begynte med leksehjelp på Bolteløkka barneskole. Det er fire dager i uka: Mandag – Torsdag. Kl: 16:00 til 19:00. Siden vi var nystartet og visste ikke om vi hadde kapasitet til å klare så mange barn, så bestemte vi oss for å begynne med somaliske barn. Etter at barna er ferdig med leksene får de ekstra matte oppgaver. De lærer også å skrive og lese det somalisk språket. Andre elever som går på ungdomskolen kommer også.


Barne-fotballag

Samadoon stifte barne-fotballag. Formålet er at barna skal leke sammen, ha det gøy og blir bedre kjent med hverandre. Det er både somaliske og norske barn som trener sammen. I vinter trente vi på Herslebskole men etter at været ble bra begynte de å trene på en bane som ligger på Ademstua. Barna er fra 3 til 10 år gamle.


Ungdoms fotballag

Ungdoms fotballag har vi også. Istedenfor at ungdommene drar til byen i fritiden kommer de og spiller fotball. Mange av dem er flinke til å spille og stortrives med det. Når vi samler dem så er det lett for oss å være gode veiledere for dem. De spiller 2-3 ganger i uka.
Musikk gruppa

Vi har musikk gruppe som øver to ganger i uka. Vi spiller somaliske folkesanger med moderne utstyr. Dvs: elgitar, bass, keyboard og trommer. Vi skriver også og lager nye sanger. Både sangskrivere, musikkere og artister er med i gruppa.


Kultur gruppa

Kultur gruppa har ansvar for å samle somaliske gamle fortellinger og ordtak. De samler også gamle dikt og skriver også nye. Alt som kan være gode minner fra vår kultur skal vi ta være på. I musikk gruppa lærer ungdommene somalisk folkedans.Media

.


Siden vi vet at mediaen er viktig og den spilles en stor rolle, så vil vi lage TV programmer som kan være nyttige.
I tillegg vil vi også lage underholdnings programmer.


Data opplæring

Vi ga data opplæring som var nyttig for deltakerne. Det var data programmer som vi trodde var viktige.
Film-team

Filmgruppa er en viktig del av oss. De holder nå på med en dokumentar om livet med somaliere som bor i Oslo, sanger og dikt. De vil også lage kortfilm om våre ungdommer, og i tillegg andre filmer som kan være nyttig for studentene. Vi skal også lage langfilmer.

I tillegg lærer ungdommene å filme.


Fester

I høytider og andre anledninger lager Samadoon fester for barna, kvinnene og ungdommene.
Festene som vi arrangerer er alkoholfrie og alle liker det.
Musikk opplæring

Vi har hatt musikk opplæring for ungdommene.
Det var noen ungdommer som likte å lære å spille, og vi håper å fortsetter det.
webmaster@samadoon.com
copyright©samadoon.com2007